Fiorda
Suplement diety

ZALECENIABłona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.

Składniki produktu FIORDA® stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:drapanie w gardle,
dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
suchość w gardle,
chrypkę.

OPISporost islandzki– zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego.
laktoferyna – naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek,
dzika róża – przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu. Wspomaga optymalne funkcjonowanie i chroni błonę śluzową górnych dróg oddechowych.

SKŁADNIKISkładniki (Fiorda o smaku czarnej porzeczki): substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki, substancja glazurująca – wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca – sukraloza.

Składniki (Fiorda o smaku cytryny): substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), sok z owoców cytryny, aromat – olejek cytrynowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, barwnik – ryboflawina.

Składniki (Fiorda o smaku mięty): substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), naturalny aromat miętowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, olejek miętowy, substancja słodząca – sukraloza.

Produkt zawiera substancję słodzącą.
Bez dodatku cukru.

Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.

OPAKOWANIEpastylki do ssania o smaku czarnej porzeczki; 30 szt.
Masa netto: 45 g 

pastylki do ssania o smaku cytryny; 30 szt.
Masa netto: 45 g

Pastylki do ssania o smaku miętowym; 30 szt.
Masa netto: 45 g 

OSTRZEŻENIE:Nie stosować u osób z nadwrażliwością na białko mleka krowiego. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

ZALECANE SPOŻYCIESsać od 1 do maksymalnie 6 pastylek dziennie. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Produkt przeznaczony do stosowania zarówno u dorosłych, jak i dzieci powyżej 4. roku życia.
Fiorda jest bezpieczna dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu suchym w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.

Wyprodukowano w Szwajcarii dla: Phytopharm Klęka SA, Klęka 1, 63-040 Nowe Miasto nad Wartą

Więcej na: undefinedwww.fiorda.pl